10 redenen om (nu meteen) naar Spanje te verhuizen


Droom je van een (tweede) huis onder de Spaanse zon? Een fijn appartementje aan zee, liever iets in de bergen of juist een piso in de stad? Er zijn wel honderd goede redenen te bedenken om naar Spanje te verhuizen, maar voor dit artikel beperkten we ons tot 10. Wedden dat het meteen begint te kriebelen?

1. Het klimaat

Zeg maar dag tegen de eindeloze winters waarin je maandenlang geen daglicht ziet. In de meeste Spaanse regio’s kun je ook in de wintermaanden prima buiten zijn. Jasje aan en zonnebril op, heerlijk!

2. De gastronomie

Paella, vis, vlees, goede olijfolie, de lekkerste tomaten… do we need to say more? In Spanje kun je eigenlijk altijd en overal goed eten. Favoriet zijn de dagmenu’s (menú del día), waardoor je op doordeweekse dagen voor een prikkie kunt lunchen. In het weekend wordt er urenlang geborreld met tapas.

3. De taal

Word je ook zo blij van de Spaanse taal? Hoe fijn zou het zijn om de hele dag Spaans om je heen te horen? Precies.

4. De hoge levensverwachting

Na Japan is Spanje het land waar de mensen het oudst worden. Vrouwen worden gemiddeld 85,6 en mannen 80,3 jaar oud. Wij pakken onze koffers vast.

5. ¡Playa!

Spanje heeft bijna 5000 kilometer aan kustlijn, dus aan stranden geen gebrek. Of je voorkeur nu uitgaat naar de Costa Brava of Costa Blanca, naar surfen op de Atlantische oceaan of zon aanbidden aan de Middellandse Zee: Spanje biedt het allemaal!

6. Rustige dorpjes

Toe aan een beetje rust? Ook daarvoor zit je goed in Spanje. Het land heeft volop kleine dorpjes waar de dagen langzaam aan je voorbijtrekken. Zo nu en dan wordt er zelfs een Spaans dorpje te koop gezet, omdat er geen mensen meer wonen.

7. Bruisende steden

Toch liever de drukte van de stad? In de twee grootste steden Madrid en Barcelona valt er op elk moment van de dag (en nacht) wat te beleven, maar ook steden als Valencia en Sevilla zijn absolute aanraders om je als buitenlander te vestigen. En je hebt er natuurlijk meer kans om een baan te vinden dan in de kleine dorpjes.

8. Siësta!

Dat Spanjaarden tussen twee en vijf uur ’s middags allemaal op één oor liggen is een fabeltje. Maar op z’n Nederland een boterhammetje wegwerken achter het bureau is in Spanje echt not done. De lange pauze en uitgebreide lunch maken het leven er toch écht wat relaxter op.

9. Het buitenleven

Voor Spanjaarden, jong én oud, en uit alle lagen van de samenleving, is het heel gewoon om met een krant of blikje drinken buiten op een bankje te zitten, of een potje te kaarten in het park. Wat nou, hangjongeren?

10. De Spanjaarden zelf

In vergelijking met de Nederlanders zijn de Spanjaarden minder gehaast en meestal veel vriendelijker. En dat werkt aanstekelijk. Een snelle boodschap bij de bakker of een ‘buenos días’ op straat kan zomaar uitlopen tot een gezellig gesprek. Niet altijd even praktisch, maar wel heel goed voor het ontstressen.

Dus… wacht niet te lang met het bepalen van uw verdere leven. Of het nu parttime of permanent Spanje voor u wordt dat kunnen wij niet voor u bepalen.

Maar, dat Spanje een mooi alternatief is dat zullen weinig mensen met me oneens zijn?

Hasta pronto,

Antoon Roks

Uw eigen woning portfolio


1) Zie onderstaand wat wij graag van u willen vernemen...

Gedetailleerde informatie resulteert in een goed aanbod met de juiste woningen binnen uw wensenpakket
Wat wij zeker willen weten voor de juiste match is:

  • De regio’s welke u het meest aanspreken.
  • Woningtypes en bijzonderheden die u zeker wilt zien.
  • Uw maximale budget inclusief bijkomende kosten.
  • Heeft u momenteel een woning te koop staan of heeft u een hypotheek nodig?
  • Op welke termijn wilt u overgaan tot aankoop van een Spaanse woning?
  • Zijn er verdere bijzonderheden uwerzijds waar wij rekening mee moeten houden?

2) ...Vul het formulier rechts in en wij starten vandaag nog met het samenstellen van uw persoonlijke woning database!

Schrijf u in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, informatie over de omgeving, exclusieve kortingen en aanbiedingen. Lees hier ons Privacy beleid. U kunt zich op elk gewenst moment afmelden.

Masa International