Blog Internet in uw Spaanse woning


Internet in uw Spaanse woning?

Wij krijgen nogal eens de vraag hoe het gesteld is met de internetverbindingen in Spanje.

Het antwoord is simpel en kort: “over het algemeen erg goed”. Vergeet niet dat Spanje voorop loopt met het (mobiel) internet en percentage huisaansluitingen.

Men heeft zeker in de regio’s Costa Blanca en Costa Calida de laatste jaren een enorme inhaalslag uitgevoerd. Zoals in veel andere landen werd er nog veel via de vaste telefoonlijn een verbinding opgebouwd, maar dat komen we haast niet meer tegen.

Vervolgens kregen we te maken met lokale internetproviders die hun verbinding middels ene kleine schotel naar hun abonnees zonden. Op zich een prima functionerend systeem, zeker als er gezien de hoogte verschillen weinig alternatieven zijn.

Gelukkig is daar het glasvezel op de markt gekomen en deze variant wordt steeds meer geïntroduceerd in nieuwbouwprojecten, maar ook in wat drukker bevolkte dorpen en steden.

Een bijkomend voordeel is dat door de bijkomende bandbreedte ook de televisie aansluiting direct digitaal wordt gemaakt.

Hierdoor blijven we steeds meer verschoond van de schotelantennes die in het verleden noodzakelijk waren om uw eigen vertrouwde Belgische of Nederlandse programma’s te kunnen volgen.

De verkoopadviseurs maar ook de dames van MASA aftersales kunnen u precies vertellen wat er ergens mogelijk is en hebben ook de adressen van de installateurs bij de hand.

Met zonnige groet,

Antoon Roks

Spaans woning aanbod


Uw eigen woning portfolio


1) Zie onderstaand wat wij graag van u willen vernemen...

Gedetailleerde informatie resulteert in een goed aanbod met de juiste woningen binnen uw wensenpakket
Wat wij zeker willen weten voor de juiste match is:

  • De regio’s welke u het meest aanspreken.
  • Woningtypes en bijzonderheden die u zeker wilt zien.
  • Uw maximale budget inclusief bijkomende kosten.
  • Heeft u momenteel een woning te koop staan of heeft u een hypotheek nodig?
  • Op welke termijn wilt u overgaan tot aankoop van een Spaanse woning?
  • Zijn er verdere bijzonderheden uwerzijds waar wij rekening mee moeten houden?

2) ...Vul het formulier rechts in en wij starten vandaag nog met het samenstellen van uw persoonlijke woning database!

Schrijf u in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, informatie over de omgeving, exclusieve kortingen en aanbiedingen. Lees hier ons Privacy beleid. U kunt zich op elk gewenst moment afmelden.

Masa International