Murcia


Murcia is relatief onbekend bij de meeste vakantiegangers, maar daarom juist favoriet bij anderen. Eeuwenoude steden, de bergen, en de fijne stranden maken van deze regio een fantastische bestemming.
Vanaf 2019 is het ook mogelijk om direct op Murcia te vliegen vanaf diverse Europese vliegvelden.
De veelzijdige regio Murcia, met bergen, ongerepte stranden en eeuwenoude steden, vind je in het zuidoosten van Spanje. Murcia grenst aan de Middellandse Zee en de regio’s Andalusië, Castilië – La Mancha en Valencia. Hoewel de meeste regio’s uit meerdere provincies bestaan, heeft Murcia er slechts één. Wel is de streek onderverdeeld in twaalf comarca’s (landstreken, gewesten).

De gelijknamige hoofdstad is qua inwoneraantal de zevende grootste stad van Spanje. Murcia wordt ook wel de moestuin van Europa genoemd, aangezien de meeste groenten en fruit uit deze regio komen. Zo worden er bijvoorbeeld broccoli, limoenen, sinaasappels en meloenen verbouwd. Murcia is een belangrijke leverancier in heel Europa. De streek staat ook bekend om zijn export van bloemen, olijfolie en wijn. Naast het Castiliaans, dat de hoofdtaal is, wordt in het gebied murciano gesproken, een dialect van de officiële taal. Daarnaast spreken de inwoners van El Carche, dat aan Valencia grenst, Valenciaans.
Dit is een variëteit van het Catalaans.

Wat heeft Murcia te bieden?

Ondanks dat Murcia prachtige, uitgestrekte stranden, lieflijke baaitjes en romantische vissersdorpen heeft, is de autonome regio relatief onbekend als vakantieoord. Daardoor is er geen massatoerisme en is het in de streek heerlijk, rustig toeven. Toch weten liefhebbers van zonvakanties Murcia meer en meer te vinden.
Met 250 kilometer strand aan de Costa Cálida (warme kust) is er altijd wel een plekje om je handdoek neer te leggen. Bijvoorbeeld op het witte zand van San Pedro del Pinatar. Een bijzondere en drukbezochte plek in de streek is de binnenzee Mar Menor. Het is het grootste zoutwatermeer van Europa. Het gebied rond Mar Menor staat bekend om zijn vele gezondheids- en schoonheidsbehandelingen. Ook worden de stranden als kuuroorden gezien vanwege het hoge zoutgehalte en de mineraalrijke modder in de binnenzee. De modderbaden zijn een attractie op zich en de kuststrook wordt ook veel gebruikt door fietsers.
De wat meer actieve vakantieganger komt er eveneens tot zijn recht. Bij La Manga, een 22 kilometer lange landstrook die Mar Menor van de Middellandse Zee scheidt, kun je allerlei watersporten beoefenen. Doordat de dunbevolkte regio lange tijd weinig toerisme kende, kon de natuur haar gang gaan, zowel onder als boven water. Zo is er de wereldberoemde diepzeehaven in Cartagena, vind je in Mazarrón een indrukwekkend landschap dat getekend is door erosie en kom je in de uitgestrekte streek de huerta tegen, de boomgaarden waar Murcia om bekendstaat.

Murcia

Maar ook aan cultuur geen gebrek. In de hoofdstad staat een imposante, hoge klokkentoren en de kathedraal is eveneens een bezoek waard. In Murcia was de Joodse gemeenschap eeuwenlang heel belangrijk. Daarom vind je er veel monumenten en typerende parken en tuinen uit die tijd. Bovendien is de stad een echte universiteitsstad met meer dan 30.000 studenten per jaar.

Overige steden in de regio Murcia

In Cartagena vind je juist veel Romeinse overblijfselen, zoals het pas gerestaureerde amfitheater. (TIP: Bezoek er ook eens de distilleerderij Liqor 43) Lorca is de stad van de barok, waar tevens andere stijlen te vinden zijn. In deze middeleeuwse plaats aan de voet van een heuvel staan prachtig versierde paleizen, zoals het paleis van Guevara en dat van de graaf van San Julián. Lorca kreeg de Europa Nostra Award voor de goede conservering van het erfgoed in de stad. Na de aardbeving in 2011 werden zes kerken in het historisch centrum gerestaureerd.
Caravaca de la Cruz is op zijn beurt de vijfde heilige stad ter wereld, na Santiago de Compostela, Santo Toribio de Liébana, Rome en Jeruzalem. Net als bij Mar Menor kun je in Archena, in de sprookjesachtige vallei Valle de Ricote, terecht voor thermale baden en spabehandelingen. Maar Archena heeft meer dan alleen weldadige baden te bieden. Ook zijn er belangrijke archeologische vondsten gedaan (resten van de Iberiërs) en kun je langs de oevers van rivier de Segura mooie wandeltochten maken.

Waar u ook verblijft in de Costa Blanca of Costa Calida, u zult er verbaasd van staan hoe kort de binnenlandse afstanden zijn. Met name door de geweldige wegen bent u zo op de plaats van bestemming.

Spaans woning aanbod


Uw eigen woning portfolio


1) Zie onderstaand wat wij graag van u willen vernemen...

Gedetailleerde informatie resulteert in een goed aanbod met de juiste woningen binnen uw wensenpakket
Wat wij zeker willen weten voor de juiste match is:

  • De regio’s welke u het meest aanspreken.
  • Woningtypes en bijzonderheden die u zeker wilt zien.
  • Uw maximale budget inclusief bijkomende kosten.
  • Heeft u momenteel een woning te koop staan of heeft u een hypotheek nodig?
  • Op welke termijn wilt u overgaan tot aankoop van een Spaanse woning?
  • Zijn er verdere bijzonderheden uwerzijds waar wij rekening mee moeten houden?

2) ...Vul het formulier rechts in en wij starten vandaag nog met het samenstellen van uw persoonlijke woning database!

Schrijf u in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, informatie over de omgeving, exclusieve kortingen en aanbiedingen. Lees hier ons Privacy beleid. U kunt zich op elk gewenst moment afmelden.

Masa International