Spanje verkoopcijfers, aan niet Spanjaarden, 2e kwartaal 2019


Trends in kwartaal 2 2019

In de eerste plaats zien we nog steeds overwegend positieve signalen op de internationale woningmarkt met verkopen aan buitenlandse kopers die 17% van de totale Spaanse vastgoedverkopen vertegenwoordigen.  Zeer in lijn met de afgelopen jaren. En hoewel de cijfers licht gedaald zijn met 2% op jaarbasis, is er een lichte stijging ten opzichte van het eerste kwartaal van dit jaar, met 25.542 Spaanse verkopen aan internationale kopers in het tweede kwartaal.

Over het geheel genomen voorspellen we een aanhoudend positief vooruitzicht met een jaaromzet in het buitenland die iets boven het niveau van 2018 ligt, waaruit blijkt dat we vertrouwen in de markt blijven houden.

DE POPULAIRSTE BESTEMMINGEN

Welke zijn de populairste bestemmingen?

Na analyse van de verkoopgegevens hebben we uitgewerkt welke regio’s het populairst zijn bij internationale kopers, om u te helpen beslissen of u uw verkoopstrategieën moet aanpassen.

Wat laten de cijfers zien? Opnieuw staat Alicante op de eerste plaats als het gaat om het marktaandeel van de internationale verkoop, met 49% van de verkopen in de regio aan buitenlandse kopers. De volgende vier meest populaire regio’s waren Tenerife, de Balearen, Málaga en Girona, waar ongeveer een derde van de eigendommen werden verkocht aan de internationale markt. Andere die de top tien haalden waren onder meer Las Palmas, Murcia, Almeria, Castellón en Valencia.

HOE VERANDERT HET BEELD?

Als we kijken naar de jaarlijkse verandering in het aantal internationale verkopen per provincie, wordt het beeld veel interessanter. Ondanks de positieve signalen in het algemeen, van de top tien van populairste regio’s voor buitenlanders om te kopen, zijn er slechts vier gestegen in termen van jaar-op-jaar-omzet.

Girona vertoont de sterkste tekenen van een toename van de populariteit – dit jaar een stijging van 10%. En het heeft in 2019 voortdurend tekenen van groei laten zien, die in het eerste kwartaal met 16% zijn toegenomen.  Ook Murcia toont een stijgende vraag, dit jaar met 9%.

Zoals verwacht mag worden gezien de recente trends voor kopers die terugdeinzen voor eilanden om de meer redelijk geprijsde kustlocaties op het vasteland te bevoordelen, zien we een verdere daling van de eilandverkopen. Tenerife valt op door de aanzienlijke daling van 25% op jaarbasis, Las Palmas is met 17% gedaald, maar de altijd populaire Balearen hebben een meer bescheiden daling van 8% gezien.

Wat te doen?

Zoals altijd adviseren wij u niet te veel te vertrouwen op statistieken en trends op hoog niveau, omdat het altijd de moeite waard is om dieper op de cijfers in te gaan.

Het is altijd nuttig om te onthouden waar internationale kopers echt naar op zoek zijn.  En om ook uit te kijken naar de verkooptrends op langere termijn, zoals die in de provincies Girona en Murcia. Er kunnen genoeg mogelijkheden zijn om in te investeren.

En, natuurlijk, houd een oogje in het zeil op de Spaanse woningmarktgegevens zodat u uw concurrenten altijd een stap voor kunt blijven.

Door: Antoon Roks 
Bron: Kyero cijfers Q2 2019

Spaans woning aanbod


Uw eigen woning portfolio


1) Zie onderstaand wat wij graag van u willen vernemen...

Gedetailleerde informatie resulteert in een goed aanbod met de juiste woningen binnen uw wensenpakket
Wat wij zeker willen weten voor de juiste match is:

  • De regio’s welke u het meest aanspreken.
  • Woningtypes en bijzonderheden die u zeker wilt zien.
  • Uw maximale budget inclusief bijkomende kosten.
  • Heeft u momenteel een woning te koop staan of heeft u een hypotheek nodig?
  • Op welke termijn wilt u overgaan tot aankoop van een Spaanse woning?
  • Zijn er verdere bijzonderheden uwerzijds waar wij rekening mee moeten houden?

2) ...Vul het formulier rechts in en wij starten vandaag nog met het samenstellen van uw persoonlijke woning database!

Schrijf u in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, informatie over de omgeving, exclusieve kortingen en aanbiedingen. Lees hier ons Privacy beleid. U kunt zich op elk gewenst moment afmelden.

Masa International