Tolwegen in Spanje goedkoper vanaf 2019


Onlangs werd bekend gemaakt dat een aantal tolwegen in Spanje gemiddeld circa 30% goedkoper zal worden voor de gebruikers, dit met ingang van 15 januari 2019.

Het gaat daarbij om tolwegen bij Madrid, Toledo, Murcia, Almería en Alicante. Nu is echter ook bekend gemaakt dat deze tolwegen tussen 00.00 en 06.00 uur gratis te gebruiken zijn.

Het doel van de eerder aangekondigde tarieven verlaging van gemiddeld 30% is om de automobilisten aan te sporen gebruik te maken van de tolwegen in plaats van de gratis wegen waardoor in theorie de opbrengsten omhoog moeten gaan en de overlast op de secundaire wegen minder.

Ook het gratis rijden over deze tolwegen tussen middernacht en 6 uur ‘s-morgens zorgt ervoor dat met name vrachtverkeer over de tolwegen zal gaan rijden en niet meer binnendoor.

Wegen

Het gaat hierbij om diverse tolwegen die sinds een faillissement ten tijde van de Partido Popular-regeerperiode over zijn genomen door de Spaanse staat en nu vallen onder de Sociedad Estatal de Infraestructuras del Transporte Terrestre (Seittsa) die zorg draagt voor het onderhoud en beheer.

De volgende tolwegen worden vanaf 15 januari 2019 goedkoper en kunnen ‘s-nachts gratis gebruikt worden:

 • AP-41 – tussen Madrid en Toledo
 • R2, R3, R4 en R5 – radiale wegen Madrid
 • AP-36 – tussen Ocaña en La Roda in Albacete
 • M-12 – vliegveld Madrid-Barajas
 • AP-7 – tussen Cartagena (Murcia) en Vera (Almería)
 • A-70 en AP-7 – ringwegen Alicante

Tolbadge Frankrijk/Spanje/Portugal

Met de Tolbadge Frankrijk/Spanje/Portugal kun je elektronisch je tol betalen op het gehele Franse, Spaanse en Portugese snelwegennetwerk en bij automatische tolpoorten (zoals voor het viaduct van Millau). Daarnaast kun je bij ongeveer 300 parkeerterreinen/garages met de tolbadge betalen. Je schaft de Tolbadge Frankrijk/Spanje/Portugal aan in één van onze winkels. De Tolbadge voor alléén Frankrijk is niet meer verkrijgbaar.

Met de Tolbadge Frankrijk/Spanje/Portugal kun je

 • Aparte rijstroken gebruiken bij tolpoorten.
 • Gebruik maken (betalen) van meer dan 300 Franse en Spaanse parkeerterreinen en garages.
 • Veel tijd besparen.

Kosten Tolbadge Frankrijk/Spanje/Portugal

 • Aanschaf badge: € 17,95 ledenprijs, € 19,95 niet ledenprijs.
 • De gebruikskosten zijn € 3 per maand in de maanden dat je de badge gebruikt, naast de toltarieven op jouw traject. Wanneer je kiest voor een e-factuur ontvang je € 0,50 korting per factuur.
 • De geldende toltarieven.

De kosten van het gebruik van deze tolbadge bedragen € 3,00. Echter, als je gebruikmaakt van een E-factuur (geen papieren factuur) ontvang je € 0,50 korting per factuur waarbij Spanje en Portugal gezien worden als 1 land.

Rekenvoorbeeld: Je rijdt in Frankrijk, Spanje en Portugal in tijdsbestek van 1 maand. Dan zijn de kosten €2,50 + €3,00 = €5,50. Indien je een papieren factuur wil ontvangen zijn de kosten in ditzelfde voorbeeld €3,00 + €3,00 = €6,00.

De Tolbadge Frankrijk/Spanje/Portugal is voor mensen die regelmatig naar Frankrijk, Spanje en/of Portugal reizen (gemiddeld 1 keer per 2 jaar.). Dit aangezien er een contract afgesloten moet worden. Als je slechts eenmalig naar Frankrijk of Spanje of Portugal reist is de tolbadge niet geschikt. Je kunt dan beter betalen met contant geld of creditcard.

Tolbadge aanschaffen

Uit eigen ervaring kan ik u vertellen dat een tolbadge die in meerdere landen (dus zeker Spanje en Frankrijk) geldig is een gadget is wat zeker in drukke periodes op de weg veel tijd en gemak oplevert.

Om in het bezit te komen van de tolbadge is het nodig om een legitimatiebewijs en geldige bankpas (voor het IBAN- en BIC banknummer) mee te nemen naar de ANWB-winkel. Indien je een ANWB-lidmaatschapspas hebt, neem deze pas dan mee. Je ontvangt dan onze speciale ANWB ledenkorting. Ook is voor deze tolbadge de registratie van het kenteken nodig. Voor de administratieve afwikkeling is een geldig e-mailadres noodzakelijk. Na de registratie en betaling is de tolbadge direct geactiveerd en klaar voor gebruik.

Meer info over het aanvragen van de Tolbadge kunt u vinden op de website van de ANWB.

Met zonnige groet,
Antoon Roks

Spaans woning aanbod


Uw eigen woning portfolio


1) Zie onderstaand wat wij graag van u willen vernemen...

Gedetailleerde informatie resulteert in een goed aanbod met de juiste woningen binnen uw wensenpakket
Wat wij zeker willen weten voor de juiste match is:

 • De regio’s welke u het meest aanspreken.
 • Woningtypes en bijzonderheden die u zeker wilt zien.
 • Uw maximale budget inclusief bijkomende kosten.
 • Heeft u momenteel een woning te koop staan of heeft u een hypotheek nodig?
 • Op welke termijn wilt u overgaan tot aankoop van een Spaanse woning?
 • Zijn er verdere bijzonderheden uwerzijds waar wij rekening mee moeten houden?

2) ...Vul het formulier rechts in en wij starten vandaag nog met het samenstellen van uw persoonlijke woning database!

Schrijf u in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, informatie over de omgeving, exclusieve kortingen en aanbiedingen. Lees hier ons Privacy beleid. U kunt zich op elk gewenst moment afmelden.

Masa International