Woning verkoop Alicante stijgt met 15 procent


De provincie Alicante is na Madrid en Barcelona de regio waar tussen januari en september de meeste woningen zijn verkocht. Gedurende de eerste drie kwartalen werden er 33.249 woningen verkocht, een 15% meer dan gedurende dezelfde periode in 2017. Een groot deel van de woningen werd gekocht door buitenlanders in de provincie Alicante.

Volgens de cijfers van het Ministerie van Ontwikkeling zijn er 4.368 woningen meer verkocht tussen begin januari en eind september, een stijging van 15,12% ten opzichte van dezelfde periode in 2017.

Om precies te zijn werden er in de provincie Alicante gedurende het eerste kwartaal 10.833 woningen verkocht, in het tweede 12.221 en in het derde kwartaal 10.134 woningen.

In de hele Communidad Valencia werden gedurende de eerste drie kwartalen 65.507 woningen verkocht waarvan dus 33.249 in de provincie Alicante, 25.523 in de provincie Valencia en 6.785 woningen in de provincie Castellón.

Buitenlanders

Tussen begin januari en eind september werden 44,9% van de woningen in de provincie Alicante gekocht door buitenlanders wat neerkomt op 14.931 woningen die door buitenlanders zijn gekocht.

Daarmee is Alicante de regio waar de buitenlandse kopers het meest aanwezig zijn want in de provincie Málaga werden 7.841 woningen door buitenlanders gekocht terwijl dat in Madrid 5.375 woningen waren en in Barcelona 5.062 woningen, aldus de website van Alicante Plaza.

Met zonnige groet,
Antoon Roks

Uw eigen woning portfolio


1) Zie onderstaand wat wij graag van u willen vernemen...

Gedetailleerde informatie resulteert in een goed aanbod met de juiste woningen binnen uw wensenpakket
Wat wij zeker willen weten voor de juiste match is:

  • De regio’s welke u het meest aanspreken.
  • Woningtypes en bijzonderheden die u zeker wilt zien.
  • Uw maximale budget inclusief bijkomende kosten.
  • Heeft u momenteel een woning te koop staan of heeft u een hypotheek nodig?
  • Op welke termijn wilt u overgaan tot aankoop van een Spaanse woning?
  • Zijn er verdere bijzonderheden uwerzijds waar wij rekening mee moeten houden?

2) ...Vul het formulier rechts in en wij starten vandaag nog met het samenstellen van uw persoonlijke woning database!

Schrijf u in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, informatie over de omgeving, exclusieve kortingen en aanbiedingen. Lees hier ons Privacy beleid. U kunt zich op elk gewenst moment afmelden.

Masa International